Hírek

Kedves Sárváriak! Kedves Vendégeink!

2018.07.04

Különleges pillanata a történelemnek, hogy a különféle, nagyszerű események néhány napra találkoznak egymással.

Kondora István Sárvár polgármesterének köszöntője

Sárvár várossá avatásának 50 éves jubileuma és a 38. Nemzetközi Folklórnapok rendezvényei egymásba fonódva jelenítik meg a város újkori történetét és e történetnek emblematikus eseményeit is.

A Nemzetközi Folklórfesztivál története éppen azt jelképezi, hogy egy jó ötlet hogyan tud megmaradni a sodró idő tengerében, a különféle kultúrák erejét egymás mellé rendelve, ahol a nemzetek sokszínű élete zenében, táncban, énekben, viseletben, szokásokban testesül meg. E színes forgatag élménye, amely fenntartja a fesztivál iránti nagyfokú érdeklődést, és fenntartja vagy megtartja a szervezők erejét is, hogy évről évre makacsul ragaszkodjanak a fesztiválhoz.

Az újabb állomás azonban nem végállomás, csak egy szép, színes epizód abban a rendezvénysorozatban, amely 2018-ban jellemzi a születésnapját ünneplő várost, egyúttal azonban lelki szemeink előtt már a következő évek, évtizedek folklórfesztiváljainak színes képe is feldereng, amely egyúttal jelzi, hogy a város lakóinak szeretete töretlen a fesztivál folytatását és megújítását is magában foglaló közös akaratban.

Kondora István

polgármester

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

Támogatóink

Partnerünk

Hazai Vendégváró

A sikeres vendéglátók és szállásadók szakmai lapja