Hírek

Polgármesteri köszöntő

2019.07.09

A város éves programsorozatában évtizedek óta kiemelkedő jelentőséggel bír a négy évtizedes múltra visszatekintő Nemzetközi Folklórnapok rendezvénysorozat. Több napon át számos nemzet néptáncosai lépnek fel a városban és a régióban.

A 39. Nemzetközi Folklórnapok köszöntője

Kedves Sárváriak!

Az idő sokszor ólomlábakon megy előre és ilyenkor várjuk azt a percet, hogy átváltson egy pillanat alatt és sólyomszárnyon repüljön, haladjon előre. Így vagyunk ezzel a Nemzetközi Folklórnapok nagyszerű rendezvénycsomagja ügyében is, mert amikor a fesztivál órái lassan és időnként nehézségekkel haladnak előre, akkor szeretnénk túl lenni rajta, de abban a pillanatban, amikor vége van, máris a következő év örömeire gondolunk. Lám eljött gyorsan a sólyomszárnyakon repülő időnek az a szakasza, amikor megint itt tornyosul előttünk az a sokféle örömteli, de időnként fárasztó munka, amelynek gyümölcseit sok ezer sárvári és hozzánk látogató vendég élvezheti.

Újra jönnek a látványos jelmezbe öltözött csoportok, a pengő-zengő muzsika és a pompás forgatag újra hatalmába kerít bennünket, hogy megfeledkezve mindennapos gondjainkról, talán gyötrelmeinkről is, átéljük a világ összes szépségét.  A kultúra mámorító erejével felemel bennünket, egy kicsit talán a régmúlt korok álomvilágába, hogy mi magunk is eggyé váljunk ezzel a nagyszerű élménnyel, amely reméljük el fog kísérni bennünket megint a következő év fesztiváljához.

Azt kívánom Mindenkinek, hogy ezekben a varázslatos pillanatokban legyen része szereplőnek és nézőnek egyaránt, és így eggyé olvadva közösen gondolják azt, hogy ennél jobb üdítő és gyógyító élmény talán nincs is a világon!

Sok szeretettel kívánom Mindenkinek, hogy ebben az évben is átélhesse ezeket a felemelő pillanatokat.

Sárvár, 2019. július

 

Kondora István

polgármester

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

Támogatóink

Partnerünk

Hazai Vendégváró

A sikeres vendéglátók és szállásadók szakmai lapja