Hírek

Richard Davis emlékei

2018.05.17

Legfontosabb emlékem a két erős emberes történet. Ken és én ott álltunk a színpad mellett, épp az első próbát tartottuk azon a turnén.

Richard Davis emlékei - Nemzetközi Folklórnapok Sárvár

Péter odajött hozzánk és erős akcentusú angolságával ezt mondta, szüksége volna két erős emberre, külön megnyomva a „g” hangot a „strong men” kifejezésben. Egymásra néztünk Kennel és azt válaszoltuk, rendben, s arra gondoltuk, biztos valamit arrébb kell vinni. Követtük Pétert a vár zegzugos folyosón, találgatva, milyen messze lehet ez a bizonyos dolog, mígnem aztán Péter betessékelt minket egy ajtón át egy irodába, és leültetett minket az íróasztalhoz. Még mindig azt hittük, valami nehezet kell emelnünk, és töprengtünk, vajon mit kell az irodában arrébb tenni?

Péter odament az íróasztala mögötti szekrényhez, és elővarázsolt három poharat, melyek egyike csak feleakkora volt, mint a másik kettő, és egy üveget, benne átlátszó folyadékkal, miközben kimondta a varázsszót: „it is housemade”, (házi készítésű) – vagy mégis inkább „housemaid”-et (szolgálólány) mondott? Miután töltött, fürgén magához ragadta a kisebbik poharat, nekünk meghagyván a két csurig töltött óriásit, így szólt: „egészségedre” és egy hajtásra kiitta a poharát. Ken és jómagam követtük a példát és csaknem levakartuk magunkat a plafonról, mire visszagyömöszöltük szemgolyóinkat a helyükre. Most tudtuk meg, mit is jelent valójában a „house made”. Ekkor kóstoltunk először pálinkát. Ezek után, rendkívül csalódottan, hogy nem kellett semmi nehezebbet felemelni egy pohárnál, visszaballagtunk a színpadhoz, beteget jelentettünk, s pár óra múlva tapasztaltuk: a pálinka mérgező!

Richard Davis emlékei - Nemzetközi Folklórnapok Sárvár

Ezt követően, amikor is első alkalommal léptünk föl falun, Péter hívott minket, hogy menjünk, kóstoljuk meg a polgármester pálinkáját, és mondjunk véleményt, milyen. Ekkorra már Chris is be volt avatva a titokba és mindhárman készséggel teszteltük a nedűt – az összes faluban. (Azt hiszem, közvetlenül ez tehető felelőssé Chris leeséséért a színpadról egy későbbi fesztiválon – magam részéről vállalom a teljes felelősséget, ha-ha-ha!)

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

Támogatóink