Résztvevő

Rang Surbhi

India

2016.07.12

Örömmel mutatkozunk be a Sárvári Nemzetközi Folklórnapok oldalán kulturális szervezetünkkel, a Rang Surbhival. A Rang Surbhi valójában előadóművészeti oktatással és nemzetközi bemutatók szervezésével foglalkozik már több mint négy évtizede.

Rang Surbhi Indiából Sárváron, a folklórfesztiválon

A csoport elsősorban Gujarat tartomány művészeti örökségét ápolja. Az utóbbi évek információs forradalma és a közösségi média hozzájárultak, hogy a Rang Surbhi számára kiszélesedett a horizont a fellépések terén szerte a világon.

Az indiai kultúrtörténet 5000 éve áramlik generációról generációra, és tükröződik vissza a halhatatlan, ősi néptáncokban, vibráló, élénk mozgások formájában. India hagyományos néptáncai általában meglehetősen spontának, a táncoló emberek fantáziavilágát és vágyait, érzelmeiket fejezik ki művészi igényességgel. Többnyire nem kötik őket merev formák, a teljes folklórvilágot leginkább az énekek témája vezeti, amelyek főleg a természetet dicsőítik, hagyományos foglalkozásokat mutatnak be, vagy áldozatot ajánlanak fel az isteneknek.

A Rang Surbhi művészeti iskola hálózatként működve szeretné továbbörökíteni a fiatalabb generációk számára azt a lenyűgöző folklórhagyatékot, amelynek ápolására már csaknem öt évtizedet áldoztak életükből az intézmény alapítói és támogatói.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

Helyszínek

Nádasdy-vár

Sárvár

Gyógy- és Wellnessfürdő

Sárvár

Posta tér

Sárvár

Kossuth tér

Sárvár

Batthyány utcai körforgalom

Sárvár

Összes helyszín

Támogatóink

Nemzeti Kulturális Alap - www.nka.hu