Résztvevő

Odessos

Bulgária

2017.07.12

Az Odessos együttest 1953-ban alapították zenészek és táncosok, akik őrizték és fejlesztették is a bolgár folklórt. Az együttes számos művészt nevelt ki az évek során.

Odessos - Nemzetközi Folklórnapok Sárvár

Az együttes számos díjat nyert el Bulgáriában és külföldön egyaránt. Nemzeti és nemzetközi fesztiválokon is arany minősítést kaptak. Az egyik legelső megnyert díjukat Montrejeau-ből, Franciaországból hozták. Genfben, Svájcban nem csak első helyezést szereztek, hanem a város tiszteletbeli kulcsait is megkapták. Legfontosabb díjuknak Bulgária köztársasági elnöke által átadott Cirill és Metód második fokozatú érdemrendet tartják. Az együttes művészeti vezetője külön is magasrangú országos elismerések tulajdonosa.

Odessos - Nemzetközi Folklórnapok Sárvár

A repertoárt tekintve az együttes Bulgária valamennyi népművészeti tájegységéből ad elő népdalokat és táncokat a jelenleg 42 tagjával, amelyből 32 táncos, 8 zenész, 4 énekes és koreográfus. Az Odessos a Folklórfesztiválok Nemteközi Szövetségének tagja, műsorukat – amely a bolgár folklór sokszínűségét mutatja be – vezető népművészeti szakemberek értékelik. Az Odessos sokat utazik folklórfesztiválokra külföldre is, vendégeskedtek már Magyarországon, Görögországban, Törökországban, Hollandiában, Portugáliában, Spanyolországban, Olaszországban, az Egyesült Államokban, Franciaországban, Ausztriában, Oroszországban, Romániában, Lengyelországban, Horvátországban, Montenegróban …stb.

Fellépések - 2017

augusztus 16. szerda

18:45 A fellépő együttesek bemutatkozása

20:30 Fesztiválforgatag – Nemzetek táncháza

augusztus 17. csütörtök

18:00 Nyári tánc

augusztus 18. péntek

19:00 A moldovai, a bolgár és a szerb együttesek műsora

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

Helyszínek

Nádasdy-vár

Sárvár

Gyógy- és Wellnessfürdő

Sárvár

Posta tér

Sárvár

Kossuth tér

Sárvár

Batthyány utcai körforgalom

Sárvár

Összes helyszín

Támogatóink