Résztvevő

Kud Mladost

Szerbia

2016.07.12

1953-ban alapították meg pedagógusok a Mladost nevű kulturális- és néptáncszervezetet azzal a céllal, hogy összegyűjtse a tehetséges ifjakat, segítse a fejlődésüket a tánc, éneklés, színjátszás, költészet terén, és persze hogy a település hírnevét öregbítse.

Kud Mladost - Nemzetközi Folklórnapok Sárvár

A közösség összesen több mint 350 főt számlál, különböző szekciókra osztva működnek, úgy mint: néptánc, szavalás, zenekar. Ezek közül a szekciók közül a néptánc a legnépesebb, kiváló táncosokat tömörít, és – szoros együttműködésben a folklórzenekarral – sok helyen mutatkozik be Szerbiában és külföldön is: Görögországban, Romániában, Lengyelországban, Ukrajnában, Belgiumban, Olaszországban, Hollandiában, Törökországban, Brazíliában és Magyarországon.

A repertoáron szereplő táncok és dalok Szerbia és más, szerb nemzetiségi jelenléttel rendelkező országok autentikus régióiból valók. A felgyűjtött anyagokat Szerbia legjobb koreográfusai alkalmazták színpadra, hogy hűen mutassák be a Szerbiában évszázadok óta együtt élő nemzetiségek gazdag kulturális szellemiségét

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

Helyszínek

Nádasdy-vár

Sárvár

Gyógy- és Wellnessfürdő

Sárvár

Posta tér

Sárvár

Kossuth tér

Sárvár

Batthyány utcai körforgalom

Sárvár

Összes helyszín

Támogatóink

Nemzeti Kulturális Alap - www.nka.hu