Résztvevő

Herczku Ági és a Banda

Magyarország

2016.07.12

Herczku Ágnes és Nikola Parov a magyar népzenei, világzenei élet megkerülhetetlen személyiségei.

Herczku Ági és a Banda - Nemzetközi Folkórnapok Sárvár

Műsorukban Herczku Ágnes Bandázom című, 2014 végén megjelent CD-jének, valamint Tüzet viszek című hagyományőrző albumának dalai mellett az aranylemezes, többszörös Fonogram-díjas szerzőpáros saját szerzeményei, világzenei feldolgozásai szerepelnek.

A Bandázom lemez nem csak itthon kapott dicsérő kritikákat, de számos nemzetközi sikert is magáénak tudhat. Nem sokkal megjelenése után két hónapon át szerepelt a világ legrangosabb világzenei listáján. A WORLD MUSIC CHARTS EUROPE toplistát a világ 25 országának mintegy 50 világzenei szakembere havonta állítja össze.

A két legnevesebb nemzetközi világzenei szaklap, a SONGLINES és az FROOTS magazin is elismerő kritikát jelentetett meg Herczku Ágnes Bandázom című lemezéről. Az album egyik dala, a Gyimesi Karszilamasz pedig felkerült a Songlines magazin válogatás CD-jére is. A Herczku Ági és a Bandát a nemzetközi zsűri a több mint ezer jelentkező zenekar közül beválogatta a 2015 októberében megrendezett, legnagyobb nemzetközi világzenei vásár és fesztivál, a Womex programjának hatvan fellépője közé is.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

Helyszínek

Nádasdy-vár

Sárvár

Gyógy- és Wellnessfürdő

Sárvár

Posta tér

Sárvár

Kossuth tér

Sárvár

Batthyány utcai körforgalom

Sárvár

Összes helyszín

Támogatóink

Nemzeti Kulturális Alap - www.nka.hu