Résztvevő

Gurjaani

Grúzia

2018.06.27

A grúz néptáncegyüttes az ország különleges, nagy múltra visszatekintő néphagyományait és táncait mutatja be a Folklórnapokon.

Grúz néptáncosok is szerepelnek a sárvári Folklórnapokon

A néptáncegyüttes az ősi grúz néphagyományokat és népzenéket már számos nemzetközi néptánc fesztiválon bemutatta. 

Különleges és egyedi többszólamú énekeik, táncaik, népviseletük a nemzet gazdag történelmét, szellemi törekvéseit, továbbá erkölcsi tisztaságot, kedvességet, hazafiasságot, és hősiességet tükröznek. Grúziában a népzene mindig is szellemi tápláléknak számított és erősen kötődött az ország lakóinak mindennapi tevékenységeihez, különösen a mezőgazdasághoz.

Grúz néptáncosok is szerepelnek a sárvári Folklórnapokon

A tánc a grúz kultúra koronaékszere, amely bemutatja a belső világukat. Egy himnusz a méltósághoz, bátorsághoz, ellenálláshoz, elkötelezettséghez, bölcsességhez, tudatossághoz, erőhöz és fenséges szeretethez. Változatosságát egyrészt a regionális különbségek okozzák, másrészt pedig visszhangja ez a Grúz harcos szellemnek.

A csoport számos hagyományos grúz néptáncot fog előadni, mint például a kartuli, ami egy romantikus tánc és az esküvők hangulatát idézi fel.

Az érdeklődők láthatnak még emellett hegyi táncokat, mint a kazbeguri és a mtiuluri, vagy harci, háborús táncokat, mint a khorumi.  A grúzok hagyományosan törekszenek a kiválóságra, és ez megmutatkozik a táncaikban is. 

Fellépések - 2018

augusztus 15. szerda

18:00 Fesztiválnyitó

21:00 Fesztiválforgatag – Nemzetek táncháza

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

Helyszínek

Nádasdy-vár

Sárvár

Gyógy- és Wellnessfürdő

Sárvár

Posta tér

Sárvár

Kossuth tér

Sárvár

Batthyány utcai körforgalom

Sárvár

Összes helyszín

Támogatóink