Résztvevő

La Mentonnaise

Franciaország

2018.06.21

A La Mentonnaise csoport a francia Riviéra egyik városának, Mentonnak a nagykövete, amely helyi dalokkal és táncokkal kápráztatja el a vendégeket. Az 1945-ben alapított néptáncegyüttes a Olaszország és Monaco közötti mediterrán tengerpartról érkezik.

Francia néptáncosok is fellépnek a Sárvári Folklórnapokon

Az együttes tagja a Francia Néptáncegyüttesek Országos Szövetségének. Egyediségüket tipikus hangszerük egy helyi, kézzel készült terrakotta edény, a pignata, melyet hangszerként használnak. Egyediségüket tipikus hangszerük, egy helyi, kézzel készült terracotta edény, a pignata adja. A szokás eredete két évszázaddal korábbi időre vezethető vissza.

Az együttes harmincöt főt számlál, akik énekelnek, táncolnak és helyi zenéket játszanak. Boldog, színes és élénk műsorokat kínálnak. Dalaik saját életükről szólnak, a városuk történetéről, az elődeik nehéz és kemény életéről. Az ősökről, akik olajbogyót, narancsot és citromot termesztettek, a tengeren halásztak és boldog, szenvedélyes összejöveteleket tartottak vidéken.

Francia néptáncosok is fellépnek a Sárvári Folklórnapokon

Körben táncolnak és a csoport összes tagja énekel. Jellegzetességük, hogy egyszerre táncolnak és énekelnek. Eredetileg ezeket a táncokat virágos májusfa alatt adták elő a május ünnepléseként. Minden tánc különböző mentoni kerületek és környező falvak hagyományainak történetét meséli el. Az együttes emellett vallásos dalokat is bemutat helyi dialektusban.

Francia néptáncosok is fellépnek a Sárvári Folklórnapokon

Fellépések - 2018

augusztus 15. szerda

18:00 Fesztiválnyitó

21:00 Fesztiválforgatag – Nemzetek táncháza

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

Helyszínek

Nádasdy-vár

Sárvár

Gyógy- és Wellnessfürdő

Sárvár

Posta tér

Sárvár

Kossuth tér

Sárvár

Batthyány utcai körforgalom

Sárvár

Összes helyszín

Támogatóink