Résztvevő

Jugendvolkstanzgruppe

Németország

2019.07.09

Az együttes két fiatalokból álló csoportból jött létre Hohenlohe és Sontheim an der Brenz régiókból. Együtt úgy döntöttek, hogy elutaznak egy fesztiválra és összeállítanak egy izgalmas programot, ami jellemző Baden-Württemberg néphagyományaira.

Baden-württembergi néptáncosok Sárváron

A német folklór gyakran lassú polkából és keringőkből áll, de az Jugendvolkstanzgruppe aus Hohenlohe und Sontheim an der Brenz  a programjával bemutatja, hogy a németek tudnak gyorsan és tempósan táncolni. Táncaikkal, énekeikkel, valamint jellemző népviseletekkel betekintést nyújtanak a dél-németország Hohenlohe és Sontheim and der Brenz néphagyományaiba.

Baden-württembergi néptáncosok Sárváron

A viseleteik Baden-Württemberg protestáns területeit idézik a késő 19. századból és a korai 20. századból. Hohenlohe régió különlegessége a fehérkendős kalap, ami azt jelzi, hogy a nő nem házas. Sontheim an der Brenz különlegessége a gyönyörű és színes esküvői ruha, piros szoknyával. A ruhák és a fejfedők mind kézzel készültek.

Baden-württembergi néptáncosok Sárváron

Műsoruk során bemutatnak körtáncokat és olyanokat is, amiket kevesen táncolnak. Egyik táncukat, a Hammerschmiedsgselln-t például csak férfiak fogják táncolni. A Webertanz egy szövőszéket jelképez, a tánc minden része a szövőszékkel készített anyagok megmunkálásának a folyamatát mutatja be.   

Fellépések - 2019

augusztus 16. péntek

17:20 Országok táncai - nyitógála

augusztus 19. hétfő

11:00 A Badeni oroszlán

augusztus 20. kedd

17:00 Folklórfelvonulás viseletben

18:00 Nemzetek a porondon

23:15 Folkkavalkád - Nemzetek táncháza

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

Helyszínek

Nádasdy-vár

Sárvár

Gyógy- és Wellnessfürdő

Sárvár

Posta tér

Sárvár

Kossuth tér

Sárvár

Batthyány utcai körforgalom

Sárvár

Összes helyszín

Támogatóink