Résztvevő

Ankarai Egyetem Néptánccsoportja

Törökország

2016.07.12

Az Ankarai Egyetem Neveléstudományi Karának 1990-ben létrejött néptánccsoportja a hagyományos török néptánc széleskörű megismertetését tekinti fő céljának – anélkül, hogy annak még ma is élő elemeit bármiben is eltorzítaná.

Az Ankarai Egyetem Néptánccsoportja - Sárvári Folklórnapok

Az ország egyik legelismertebbé vált amatőr csoportja közel 26 éve ápolja már a török néphagyományokat. A néptánccsoport mindezek mellett egyedülálló archívummal, Kis-Ázsia csaknem minden régiójához kapcsolódó eredeti viseletekkel, kiegészítőkkel is rendelkezik.

A török folklór lenyűgöző eredetisége abból ered, hogy Kis-Ázsia évezredek óta különböző rendkívüli kultúrák olvasztótégelye, nem véletlenül említik előszeretettel a különböző etnikai csoportok és a kontinensek útkereszteződési pontjaként. A ma ismert török néptánc, tehát több nemzet és kultúra jellegzetes vonásaiból alakult. Minden egyes tánc felvillant valamit a török nép érzéseiből, a mosolyból, a szomorúságból, a harcaikból vagy épp szerelmeikből – teszik mindezt lenyűgöző ritmusokra, természetesen hagyományos viseletben.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

Helyszínek

Nádasdy-vár

Sárvár

Gyógy- és Wellnessfürdő

Sárvár

Posta tér

Sárvár

Kossuth tér

Sárvár

Batthyány utcai körforgalom

Sárvár

Összes helyszín

Támogatóink

Nemzeti Kulturális Alap - www.nka.hu