Résztvevő

Cifra

Csehország

2019.07.09

Sárvár testvérvárosából, Uherske Hradiste-ből érkezik a Cifra tánccsoport a Nemzetközi Folklórnapokra. A 2000-ben alapított néptáncegyüttes Szlovák Morávia szívéből hozza magával a régió népművészeti kincseit és hagyományait.

A cseh testvérvárosból a Sárvári Folklórnapokra

Az együttesnek jelenleg 14 táncos párja van. Koreográfusukkal, Lenka Kravackovával arra törekednek, hogy megőrizzék, illetve fiatalon tartsák a régió gazdag és egyedi hagyományait. Számos hazai és külföldi fesztiválon szerepeltek már nagy sikerrel például Franciaországban, Lengyelországban, Svájcban, Spanyolországba, és Kanadában. Joggal tartoznak a legjobb folklórcsoportok közé az Uherske Hradiste régióban. A Cifra igyekszik feltárni a népművészet rejtett kincseit, akár a határaikon túl is, a szomszédos Szlovákiában.

A cseh testvérvárosból a Sárvári Folklórnapokra

Repertoárjuk változatos, a régió forgótáncai és műtáncai, valamint dinamikus és jól kidolgozott táncaival érkeznek a sárvári fesztiválra. Látványos táncuk a csárdás, valamint Saris, Bajna, Miava és Csákfalva táncai. Ide tartoznak még Stare Mesto, Hluk, Borsice és Luhacovske Zalesi táncai.

Meglepetésként műsorukon szerepelnek táncok a charleston, rock and roll és a twist korából, melyek változtak az idők folyamán, csakúgy mint az emberek, az életünk és a sorsunk is változott.

Fellépések - 2019

augusztus 16. péntek

17:20 Országok táncai - nyitógála

augusztus 17. szombat

16:00 Az Erőd és a Gyöngy

augusztus 19. hétfő

19:00 Testvérváros

augusztus 20. kedd

10:00 Folkmise

11:00 Folkszentmise

17:00 Folklórfelvonulás viseletben

18:00 Nemzetek a porondon

23:15 Folkkavalkád - Nemzetek táncháza

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

Helyszínek

Nádasdy-vár

Sárvár

Gyógy- és Wellnessfürdő

Sárvár

Posta tér

Sárvár

Kossuth tér

Sárvár

Batthyány utcai körforgalom

Sárvár

Összes helyszín

Támogatóink